SVENSK FOLKSÅNG 2

MED BLÅTONER OCH KRUS
av Susanne Rosenberg
- din visbok på nätet -

Vad är en visbok på nätet?
1994 kom den första upplagan av ”Med blåtoner och krus” ut. Det var då ett tunnt häfte i vanlig pappersform som innehöll ett blygsamt antal sånger och några artiklar om sångsätt och sångare, komletterat med ett kasettband.

Den nya versionen av ”Med blåtoner och krus” är betydligt omarbetat och utbyggd. Förutom att visboken har ökat i storlek är den nya versionen av "Med blåtoner och krus" tänkt att vara en visbok som du når via din webbläsare på nätet.

Vad är fördelarna med en visbok på nätet?
Fördelarna, jämfört med en tryckt dito, är att
noten och inspelning finns på samma ställe vilket gör att du samtidigt kan lyssna på inspelningen, läsa noten och läsa om visan och sångaren. Eftersom boken ligger på internet så kan du också nå den varhelst du har tillgång till en dator med internetuppkoppling.
Det är också enkelt att komplettera och uppdatera en webb-baserad visbok, vilket inte är lika enkelt med en tryckt.
Visboken blir s a s aldrig färdig utan nya spännande visor och sångare m.m. tillkommer.

Vad är nackdelarna med en visbok på nätet?
Nackdelarna med en visbok på nätet är väl just att den är - på nätet - och att den därför inte går att bläddra och hålla i och ta med sig som en vanlig visbok. Udda Toner ger därför också ut "Med blåtoner och krus" i bokform och det kommer också att gå att beställa "nätvisboken" på separat dvd-skiva framöver.

Vad kostar visboken
"Med blåtoner och krus - din visbok på nätet" är tills vidare HELT GRATIS! Det enda som vi på Udda Toner kräver i motprestation är att du anmäler dig via länken nedan
Ja, Jag vill använda visboken!

Vi kommer då och då att skicka ut ett nyhetsbrev till dig om vad som händer på folksångfronten.

Vilken webbläsare skall jag använda?
Vi rekommenderar ingen speciell webbläsare men visboken fungerar bara optimalt om du kan ställa in din webbläsare så att de länkade ljudfilerna öppnas i separat fönster. Först då kan du få den unika fördelen där du samtidigt kan se noten och texten samtidigt som ljudfilen spelas upp.

Finns det support för visboksanvändare?
Nej. det finns ingen support.
Visboken är gratis och vi har tyvärr inga resurser att lägga på support. Däremot blir vi väldigt glada om du vill dela med dig av dina erfarenheter av hur boken fungerar för just dig! Skicka synpunkter, reflektioner, felaktigheter, idéer m.m. till

Synpunkter på visboken
När vi har tid så försöker vi rätta till allt som inte fungerar eller förbättra och uppdatera innehållet.

Hur fungerar visboken?
Mycket av visbokens funktioner är intuitiva och behöver säkert inte någon förklaring. Botanisera bland sidorna och hitta till ditt eget användningssätt. Här finns ett pdf dokument som beskriver funktionerna i "Med blåtoner och krus - din visbok på nätet"

Läs mer om Visboken (pdf.fil 888 kb)


Anmäl dig här om du vill använda visboken:

Ja, Jag vill använda visboken!

sedan...

Klicka här för att komma till din visbok

Anmäl dig här om du vill använda visboken:

Ja, Jag vill använda visboken!

sedan...

Klicka här för att komma till din visbok